Medische fout

Letselschade door een medische fout betekent dat u letsel heeft opgelopen door een verwijtbare medische fout van een arts, tandarts of andere zorgverlener.

 

Aansprakelijk stellen

Niet elke medische fout valt iemand te verwijten, maar in sommige gevallen is er aantoonbaar sprake van verwijtbaar onzorgvuldig handelen. U kunt de zorgverlener dan aansprakelijk stellen en aanspraak maken op een schadevergoeding.

Medisch adviseur

Om vast te kunnen stellen of de arts daadwerkelijk aansprakelijk kan worden gesteld, schakelen we een onafhankelijk medisch adviseur in. Hij of zij krijgt het medisch dossier onder ogen en zal beoordelen of de zorgverlener inderdaad een verwijtbare fout heeft gemaakt.

Schadeclaim

Door de medische fout heeft u bepaalde schade opgelopen. U kunt misschien minder werken of bent volledig arbeidsongeschikt geraakt, u heeft mogelijk extra medische kosten gemaakt om de fout te corrigeren en u heeft emotionele schade opgelopen. En dan krijgt u ook nog te maken met juridische kosten voor een letselschadezaak.

Wij kunnen u helpen met uw schadeclaim. In de letselschadezaak proberen we alle kosten te verhalen op de aansprakelijke partij, inclusief de juridische kosten en de kosten voor de medisch adviseur. Hierdoor kunnen we u bijna altijd gratis helpen.

Letselschade advies aanvragen

Bent u slachtoffer van letselschade door een medische fout en wilt u de zorgverlener daarvoor aansprakelijk stellen? Dan kunnen wij u helpen met de schadeclaim. Onze hulp is vrijwel altijd gratis, omdat we de gemaakte juridische kosten ook onderdeel zijn van de te verhalen schade.

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek met ons? Bel dan naar 0252 – 701 108 of stuur ons een mail op info@db-letselschade.nl.

U kunt hieronder ook direct een aanvraagformulier indienen. Omschrijf hierin uw situatie, dan nemen wij spoedig contact met u op om een adviesgesprek met u in te plannen.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen