Bedrijfsongeval

Als u tijdens uw werk letsel oploopt, spreken we over een arbeids- of bedrijfsongeval. In veel gevallen is de werkgever verantwoordelijk te houden voor dit ongeval.

 

Aansprakelijkheid van de werkgever

In sommige letselschadezaken wijst een werkgever de aansprakelijkheid af. Toch is er in de rechtspraak een duidelijke lijn te herkennen dat rechters vaak uitgaan van de aansprakelijkheid van de werkgever. Neem bijvoorbeeld deze twee praktijkvoorbeelden:

Het Sealmachine arrest

Justitia - voorbeeldcasus DB Letselschade

Rechtbank Amsterdam, 14 februari 2014 – Een werkneemster van een groothandel wilde een stickerrol in een stickerapparaat vervangen, toen de sealmachine die daarnaast stond van het bureau op haar voet viel. De werkneemster stelde haar werkgever aansprakelijk.

De werkgever was van mening dat de werkneemster zich niet aan de instructies had gehouden – het zou om een huis-, tuin- en keukenongeval gaan. De rechter oordeelde echter dat de werkgever niet alle mogelijke maatregelen had genomen en daardoor zijn zorgplicht had geschonden. De werkgever was dan ook aansprakelijk voor de schade van de werknemer.

Bestelbus schoonmaken

Stofzuiger - voorbeeldcasus DB letselschade

Hof Arnhem – Leeuwarden, 11 februari 2014 – Een werknemer van een autoverhuurbedrijf was een bestelbusje aan het uitzuigen. Bij het uitstappen struikelt de werknemer over de slang van een stofzuiger en loopt letsel op.

De werkgever was van mening dat er sprake was van een huis-, tuin-, en keukenongeval. De werkgever had echter nauwelijks instructies gegeven hoe de werkzaamheden moesten worden uitgevoerd, er was dan ook sprake van schending van de zorgplicht. De werkgever werd aansprakelijk gehouden voor het letsel van de werknemer.

Kosteloos een specialist inschakelen

Bent u slachtoffer van een bedrijfsongeval en wilt u advies van een letselschade specialist? DB Letselschade helpt u bij uw letselschadezaak. In veel gevallen is onze hulp gratis, omdat de kosten worden verhaald op de aansprakelijke partij.

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek met ons? Neem dan contact door te bellen naar 0252 – 701 108 of  te mailen naar info@db-letselschade.nl.

U kunt hieronder ook direct een aanvraagformulier indienen. Omschrijf hierin uw situatie, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak te maken. Volledig vrijblijvend.

Gratis advies aanvragen