Hondenbeet

Bent u slachtoffer geworden van een hondenbeet? Dan maakt u mogelijk aanspraak op een schadevergoeding. Een hondenbeet valt namelijk ook onder letselschade.

 

Gevolgen van een hondenbeet

Als u een hondenbeet oploopt, krijgt u te maken met meerdere schadeposten. Afhankelijk van de ernst van de beet, kunt u blijvend schade oplopen aan pezen. Ook hebben slachtoffers van hondenbeten soms blijvend littekens op de plaats van de beet. Verder kunt u bang zijn geworden van honden en hier psychische klachten van ondervinden.

Aansprakelijkheid van de eigenaar

Via een letselschadezaak kunnen we deze schade mogelijk verhalen op de eigenaar van de hond. Daarvoor moeten we wel weten wie de eigenaar is van de hond die u gebeten heeft.

Wel is bij de wet bepaald dat bezitters van dieren altijd aansprakelijk zijn voor de schade die hun dier veroorzaakt. Het maakt dus niet uit onder welke omstandigheden het ongeval heeft plaatsgevonden (bijv. of de hond was aangelijnd of niet).

Letselschade advies aanvragen

Bent u slachtoffer van een hondenbeet en wilt u een letselschadezaak aanspannen tegen de eigenaar om de schade te verhalen? Wij helpen u graag.

Onze hulp is vrijwel altijd gratis, omdat we de gemaakte kosten ook kunnen verhalen op de aansprakelijke partij.

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek met ons? Bel dan naar 0252 – 701 108 of stuur ons een mail op info@db-letselschade.nl.

U kunt hieronder ook direct een aanvraagformulier indienen. Omschrijf hierin uw situatie, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om een adviesgesprek met u in te plannen.

Gratis adviesgesprek aanvragen