Schade van slachtoffers A58 worden volledig vergoed

De Nederlandse verzekeraars, verenigd in het Verbond, hebben besloten om de schades bij de grote kettingbotsingen begin deze week op de A58 in Zeeland versneld en zonder onderscheid af te handelen. De verzekeraars spreken van een unieke regeling.

Aan die regeling liggen twee oorzaken ten grondslag. Ten eerste gaat het om het uitzonderlijke feit dat de toedracht van de kettingbotsingen moeilijk kan worden vastgesteld. Ten tweede is er sprake van een van de grootste ongelukken in de afgelopen dertig jaar zowel wat betreft het aantal slachtoffers als het aantal voertuigen. Daarom heeft het Verbond besloten om de afwikkeling van de schades versneld op te pakken.

Schadevrije jaren
Dat houdt in dat de verzekeraars bijvoorbeeld geen onderscheid zullen maken tussen mensen met een casco- en een WA-verzekering. Zowel schades aan de auto als letselschades mogen, ongeacht het type polis, ingediend worden bij de verzekeraar. Ook zal het ongeluk geen gevolgen hebben voor het aantal schadevrije jaren. Tot slot zullen verzekeraars aan de hand van een lijst met kentekens zelf proactief contact opnemen met de verzekerden om de schades af te handelen.

Bent u slachtoffer van het verkeersongeval? DB Letselschade kan u geheel kosteloos bijstaan bij het verhalen van uw schade.

bron: amweb.nl, 18 september 2014